Русия обвини Украйна, че е използвала касетъчни боеприпаси при обстрела

...
Русия обвини Украйна, че е използвала касетъчни боеприпаси при обстрела
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна, че е използвала касетъчни боеприпаси при обстрел на руско село

Русия упрекна Украйна, че е употребила касетъчни муниции при обстрела на съветско село в Брянска област, заяви " Ройтерс ". Свален е украински дрон, се споделя в информация на съветското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11843
Руската противовъздушна защита е свалила украински дрон над граничния регион Брянск, заяви министерството на защитата в Москва. Няма данни за жертви и опустошения. Областният шеф Александър Богомаз написа в обществената мрежа в " Телеграм ", че няма потърпевши при обстрела на село Климово. До момента Киев не е коментирал изказванието, че са употребявани касетъчни муниции.

През миналата нощ Русия продължи офанзивите с дронове против цели в Украйна. Свалени са 29 от изстреляните 31 безпилотни летателни апарата. Снощи южното командване заяви, че Русия държи на бойно дежурство в Черно море ракетоносец, оборудван с до осем ракети " Калибър ". Военните дефинираха степента на ракетна заплаха като доста висока.

Външният министър на Германия Аналена Бербок прикани интернационалната общественост да укрепи с доставки противовъздушната защита на Украйна. По-рано Киев прикани западните си сътрудници да снабдят армията с по-евтини средства за противопоставяне на нападенията от Русия с дронове.

Пентагонът и държавният департамент приканиха Конгреса на Съединени американски щати да даде в незабавен порядък финансова помощ за Украйна, защото украинците са изчерпали огромна част от предоставеното финансиране. Дания заяви, че отпуска над 14 милиона $ за обща европейска поръчка на муниции за Украйна. Германия през тази година е одобрила износа на военна техника за Украйна на стойност 3,3 милиарда евро, оповестява списание " Шпигел ", представено от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР