Русия обвини Съединените щати, че се преструват в борбата си

...
Русия обвини Съединените щати, че се преструват в борбата си
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ в преструване, че се борят с ИДИЛ в Сирия и Ирак

Русия упрекна Съединените щати, че се преструват в битката си с ИДИЛ и умишлено са понижили въздушните си удари в Ирак, с цел да разрешат на бойните групировки да нахлуят в Сирия, с цел да забавят подкрепяната от Русия сирийска войска, оповестява " Ройтерс ".

Руското министерство на защитата съобщи, че обединението, ръководена от Съединени американски щати, е понижила внезапно въздушните си удари в Ирак през септември, когато сирийските сили, подкрепени от съветските Военновъздушни сили, напредвали в провинция Деир Ал-зор.

" Всеки вижда, че водената от Съединени американски щати коалиция се преструва, че се бори с " Ислямска страна ", на първо място в Ирак, само че продължава да твърди, че по някаква причина интензивно се бие против тях в Сирия ", разяснява генерал-майор Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата.

Резултатът е, че огромен брой бойци се придвижвали от иракските гранични региони до Деир ал-зор.

" Действията на Пентагона и обединението изискват пояснение. Дали тяхната смяна в тактиките е предпочитание да усложнят колкото се може повече интервенциите на сирийската войска , подкрепена от съветските военновъздушни сили да върнат сирийската територия на изток от Евфрат ", пита Конашенков.

" Или д а не е някакъв ход за изтласкване на ислямските терористи от Ирак, като ги принуди да навлязат в Сирия навръх позициите съветските бомбардировачи ", добавя той.

Той добавя, че сирийските войски са се пробвали да изтласкат ИДИЛ от Ал Майадин, на югоизток от Деил ал-зор, само че редиците на ислямистите жедневно се укрепвали от " задгранични наемници ", които идват от Ирак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР