Русия обвини Киев в атака с касетъчни бомби срещу университет

...
Русия обвини Киев в атака с касетъчни бомби срещу университет
Коментари Харесай

Русия обвини Киев в атака с касетъчни бомби срещу университет в Донецк

Русия упрекна Киев в офанзива с касетъчни бомби против университет в Донецк.

Пламъци обгърнаха дървения покрив на университета след украински обстрел в събота, сподели чиновник за изключителни обстановки в следения от Русия град в Източна Украйна, съобщи Reuters.

" В резултат на последната офанзива против Донецк гори първата постройка на Университета по стопанска система и търговия ", написа в Telegram Алексей Кулемзин, определеният от Русия кмет.

За погасяване на пожара са използвани 12 водни резервоара, три стълба и 100 пожарникари.

Назначеният от Русия министър на изключителните обстановки за района Алексей Кострубицки сподели, че украинските сили са употребявали касетъчни муниции при обстрела, предизвикал пожара. По време на обстрела в постройката не е имало хора.

" Ройтерс " не можа без значение да ревизира информацията.

Руската държавна осведомителна организация РИА цитира Кострубицки и службите за незабавна помощ, че пожарът се е популяризирал на повърхност от към 1800 кв. м, преди да бъде локализиран рано в неделя.

Украйна, която получи доставки на американски касетъчни муниции предишния месец, се зарече да ги употребява единствено за изтласкване на концентрации от противников бойци.

На собствен ред украинските военновъздушни сили оповестиха, че Русия е направила нов гърмеж от ракетни и безпилотни офанзиви.

Русия стартира поредна офанзива против Украйна през нощта със 70 оръжия за въздушно нахлуване, в това число крилати и хиперзвукови ракети, както и ирански дронове, оповестиха военновъздушните сили на Киев в неделя.

Изглежда, че най-малко 10 ракети са минали през противовъздушната защита.

Президентът Володимир Зеленски сподели, че хора са били убити и ранени при по-ранен удар в център за кръвопреливане в град Купянск.

Спасителите гасят пожар на мястото на случая, който Зеленски описа като " военно закононарушение ". Той не посочи какъв брой са жертвите.

Украинската противовъздушна отбрана унищожи 30 от 40 крилати ракети и всичките 27 дрона Shahed, които Русия изстреля през нощта, оповестиха Военновъздушни сили в канала за известия в Telegram.

Освен това се споделя, че Русия е изстреляла три хиперзвукови ракети " Кинжал ", само че не разкрива повече информация за тях.

" Общо в няколко ударни талази, от вечерта на 5 август до сутринта на 6 август, съперникът употребява 70 средства за въздушно нахлуване ", споделиха от Военновъздушни сили.

" Ройтерс " не можа без значение да ревизира отчетите. Не е ясно и какво се е случило с 10-те крилати ракети, които не са били свалени.

Заместник-губернаторът на област Хмелницки в Западна Украйна Сергей Тюрин сподели, че военно летище в Староконстантинов е било измежду задачите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР