Русия обвини британските кралски военновъздушни сили (RAF), че прихващат военни

...
Русия обвини британските кралски военновъздушни сили (RAF), че прихващат военни
Коментари Харесай

Лондон и Москва спорят за Черно море

Русия упрекна английските кралски военновъздушни сили (RAF), че прихващат военни самолети по Черноморието по рисков метод и по този начин провокират Москва, оповестява " Ройтерс ".

Обвинението, показано от съветското посолство в Лондон е откакто в петък RAF прихванаха съветски патрулен аероплан над Черно море и прихванаха два съветски бойни самолета в сряда.

" Каква опасност за Англия или даже за нейните съдружници вършат хипотетично съветски патрулни самолети, до момента в който правят полети край личното крайбрежие на Русия, на повече от 2000 км от английските острови ", разяснява съветското посолство.

" Вместо да засилят сигурността, британците употребяват такова военно наличие (в региона на Черно море) за провокативни дейности. Не единствено само с изявления, само че и с действителни военни способи, което е просто рисково ", допълват те.

Британските министерства на защитата и външните работи отхвърлят мнения. Три страни, граничещи с Черно море - Румъния, България и Турция - са съдружници в НАТО с Англия.

Военният министър на Англия Марк Ланкастър разяснява за " все по-агресивна Русия " в тирада в Лондон през юли. Тогава той изясни, че през последното десетилетие RAF са принудени да прихванат над 80 пъти съветските военни самолети.

Британските Военновъздушни сили поддържа наличие в балтийските страни и в Румъния, с цел да възпират евентуалните съветски военни дейности след анексирането на Крим от Москва през 2014 година

Русия смята, че техните дейности в Черноморския район са рутинни и съвместими с интернационалното право.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР