Русия обстрелва собствените си градове, за да обвини нашата страна

...
Русия обстрелва собствените си градове, за да обвини нашата страна
Коментари Харесай

Украйна: Русия обстрелва своите градове


" Русия обстрелва личните си градове, с цел да упрекна нашата страна в набези против цивилни ", това сподели съветникът на украинския президент Волидимир Зеленски – Михайло Подоляк, съобщи УНИАН.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6291

" Тези офанзиви се правят по следните аргументи. Първо, Москва желае да поддържа измежду съветските жители градуса на ненавист към украинския народ ", съобщи сътрудникът на президента в Киев.

" Второ, с въпросните офанзиви Кремъл желае да отвлече вниманието на хората от проблемите на Русия. И, трето, да се покаже, че ние използваме полученото от западните ни съдружници оръжие против цивилно население ", добави Подоляк.

По думите на служителя в администрацията на Зеленски: Всичко, което споделя и прави Кремъл, се записва. Един ден сегашните съветски ръководещи ще бъдат изправени пред Международния углавен съд в Хага. Те ще дават отговор за геноцид освен против украинския, само че и против личния си народ.

Последното обвиняване по адрес на Украйна в обстрел на цивилни цели бе отправено на 3 юли. Тогава управляващите на град Белгород (на към 40 километра от границата Украйна) съобщи, че след ракетно нахлуване са починали трима мирни поданици.

Според Полодяк обаче на публикувани от Москва фрагменти са се виждали елементи от създавания единствено в Русия зенитноракетен комплекс " Панцир-С ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР