Русия обстрелва над 40 населени места в Украйна през последното

...
Русия обстрелва над 40 населени места в Украйна през последното
Коментари Харесай

Русия нанесе десетки въздушни удари в Украйна, заявиха украинските власти

Русия обстрелва над 40 обитаеми места в Украйна през последното денонощие, при което бяха убити минимум двама души , съобщи Асошиейтед прес, като се базира на украинските управляващи.

Руските сили изстреляха пет ракети, нанесоха 30 въздушни удара и направиха над 100 набези с ракетни системи за залпов огън против цели в Украйна, сподели генералният щаб на украинската войска.

Ръководителят на Днепропетровска област Валентин Резниченко съобщи, че двама души са починали, а четирима са били ранени при удар по бензиностанция в град Днипро.



В Николаев бе обявено за нанесени нови удари сутринта, откакто през вчерашния ден при ракетен обстрел бяха улучени здания и квартали в града. Николаев е едно от обитаемоте места, в които жителите се редят, с цел да получат дажби самун и консервирана храна. В града има единствено един разпределителен пункт и на всеки човек е разрешено да получава безвъзмезден самун един път на три дни.

Украинският министър на защитата Олексий Резников сподели, че контранастъплението на украинските сили против съветските войски в Херсонска област е затруднено заради дъждовното време и особеностите на терена, показва Ройтерс.

Представител на назначените от Русия управляващи в Луганска област съобщи, че се водят яростни боеве в регионите Кременна и Сватово.

За тежки сражения беше обявено и при Лисичанск.



Над 70 000 души са напуснали десния бряг на река Днепър в Херсонска област, сподели районният началник Володимир Салдо, представен от ТАСС.

Заместник ръководителката на администрацията на Херсонска област Екатерина Губарева съобщи, че от Херсон е изместен монумент на създателя на Черноморския боен флот Григорий Потьомкин.

По-рано от града поради опцията за нанасяне на вреди в резултат на обстрел бяха изнесени монументи на съветските военни командири Александър Суворов и Фьодор Ушаков.

Според Салдо всички монументи, изнесени от Херсонска област, ще бъдат върнати след стабилизиране на ситуацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР