Русия обстрелва град Херсон. Според последната информация най-малко шестима души

...
Русия обстрелва град Херсон. Според последната информация най-малко шестима души
Коментари Харесай

Украйна: Русия обстрелва Херсон, има загинали

Русия обстрелва град Херсон. Според последната информация минимум шестима души са починали, а други 12 са ранени , предава УНИАН.

За поредност от детонации в град в Южна Украйна заяви губернаторът на Херсонска област Александър Прокудин в своя канал в " Телеграм ".

" Херсон под обстрел. Предполагаме с ракети " Град ". Около 20 детонации, " написа той.

Местните поданици бяха призовани да останат в скривалища или други безвредни места. Медиите в Херсон пишат, че има в действителност доста " попадения " в града, като изумените места не са посочени.

" Известно е за минимум шестима починали вследствие на обстрела от съветските войски на спирка на публичния превоз в Херсон , сподели Дмитрий Плетенчук, пресаташе на комендантството на защитата на Херсон, пред " Суспилне ".

" Засега информацията се прецизира. Мястото, където се намираме, не е единственото, което пострада от следващия обстрел. Освен това реактивна система за залпов огън вид " Град " е поразила и други региони на нашия град ", сподели той.

" Към момента се знае за 6 починали и 12 ранени ", оповестиха от Оперативното командване " Юг " на украинските въоръжени сили.

Припомняме, че за масиран обстрел по обитаеми места и обекти на река Днепър в Южна Украйна, в това число град Херсон.

Според локалните управляващи и два задгранични кораба, закотвени на пристанището на града още от началото на войната, са били развалени, причинявайки петролен разлив.

Херсон остава най-обстрелваният град отвън Донбас . Точната причина, заради която Русия употребява муниции тук (а съгласно информацията запасите им са на изчерпване), не е ясна.

Вероятно командването на съветската войска частично чака да пречупи духа на локалното население и да предотврати всевъзможни опити за контраатаки от украинска страна на Днепър, съгласно английското разузнаване.
 Тихата цивилна опозиция, която победи Русия в Херсон
Тихата цивилна опозиция, която победи Русия в Херсон

Или по какъв начин украински жители способстваха за най-големия боен крах на Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР