Русия обмисля да се присъедини към Китай в забраната на

...
Русия обмисля да се присъедини към Китай в забраната на
Коментари Харесай

Русия също обмисля забрана на вноса на японски морски дарове

Русия обмисля да се причисли към Китай в възбраната на вноса на японски морски блага , откакто Япония изпусна обработена радиоактивна вода от авариралата атомна електроцентрала Фукушима в морето, сподели съветски регулатор, представен от " Ройтерс " във вторник.

Япония стартира да изпуска водата от централата в океана предишния месец, което провокира. Като възмездие Китай наложи пълна 

Руската работа за сигурност на храните Росселхознадзор съобщи във вторник, че е разискала японския експорт на храни с китайските си сътрудници . Русия е един от най-големите снабдители на морски артикули за Китай и се стреми да усили пазарния си дял.
 Русия желае да замести японската риба на китайския пазар
Русия желае да замести японската риба на китайския пазар

Възползвайки се от изпускането на пречистена вода от Фукушима в морето

" Имайки предвид вероятните опасности от радиационно замърсяване на продуктите , Росселхознадзор обмисля опцията да се причисли към китайските ограничавания върху доставките на рибни артикули от Япония ", се споделя в изказване на Росселхознадзор. " Окончателното решение ще бъде взето след договаряния с японската страна.

До момента тази година Русия е внесла 118 тона японски морски блага , сподели регулаторът.

Росселхознадзор сподели, че е изпратил писмо до Япония за нуждата от осъществяване на договаряния и искане на информация за радиологичните проби на Япония за изнесени рибни артикули до 16 октомври, в това число тритий.

Япония твърди, че водата е безвредна , откакто е била пречистена за премахване на множеството радиоактивни детайли като се изключи тритий, радионуклид, който мъчно се отделя от водата. След това се разрежда до интернационално признати равнища, преди да бъде пуснат.
 За МААЕ ползата към изпускането на водата от Фукушима е
За МААЕ ползата към изпускането на водата от Фукушима е " изцяло логически "

Гроси твърди, че проектът е в сходство с интернационалните стандарти за сигурност

Япония съобщи, че рецензиите от Русия и Китай не са подкрепени с научни доказателства.

В понеделник, в последния си отчет за тестване на водата, Министерството на околната среда на Япония съобщи, че резултатите от разбора на морската вода, взета на 19 септември, демонстрират, че концентрациите на тритий са под долната граница на разкриване във всички 11 точки за взимане на проби и няма да имат неподходящо влияние върху човешкото здраве и околната среда.

Русия също по този начин не е разкрила нередности в морските проби , употребявани за проби в съветски райони, които са относително покрай мястото, където е била изпусната пречистената вода, сподели далекоизточният клон на Росселхознадзор във вторник, съобщи Интерфакс.

Русия е изнесла 2,3 милиона метрични тона морски артикули предходната година на стойност към 6,1 милиарда $ , към половината от общия си улов, като Китай, Южна Корея и Япония са най-големите вносители, съгласно съветската организация по рибарството.
 Япония и Китай разискаха различията си за
Япония и Китай разискаха различията си за " Фукушима "

Китай беше главен съперник на изпускането на водата в морето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР