Русия обмисля да продава своите петрол и газ срещу биткойни.

...
Русия обмисля да продава своите петрол и газ срещу биткойни.
Коментари Харесай

Русия може да приема и биткойни в замяна на газа и петрола си

Русия обмисля да продава своите нефт и газ против биткойни. Това стана ясно от видеозапис на прескоференция на ръководителя на енергийната комисия в Държавната дума Павел Завални.
Думите му идват на фона на предстоящите промени разпоредени от президента Владимир Путин. В сряда той съобщи, че неприятелските страни на Русия(сред които Съединени американски щати, Канада, Европейски Съюз и други) би трябвало да заплащат в рубли за природния газ, който получават.
За това обаче е нужна смяна на договорите за доставки на синьо гориво Вчера от Министерството на енергетиката, обявиха, че в „ Булгаргаз “ не е постъпвало искане от страна на съветския газов колос за смяна в изискванията по метода на заплащане.
По отношение на другарски страни като Турция и Русия е допустимо да се прояви еластичност с вариантите за заплащане
Това, което сме предложили на Пекин и Анкара е да се премине в заплащания в национални валути – юан рубла и лира рубла. Възможно е да приемем и биткойни, уточни Завални.
Важно е да се означи, че в Китай и Турция е наложена възбрана за разплащания в криптовалути.
Hиe пpeдлaгaмe нa Kитaй oт дългo вpeмe дa пpeминe ĸъм ceтълмeнт в нaциoнaлни вaлyти – pyбли и юaни, a c Typция тoвa щe бъдe лиpи и pyбли “, ĸaзa Зaвaлни, дoбaвяйĸи, чe „ мoжeтe cъщo дa тъpгyвaмe c битĸoйни. “
По отношение на заплащанията за вражески страни Завални уточни: „ Ако желаят да купуват, дано заплащат или в твърда валута, което за нас значи злато или в национална валута(рубли) “
Вчера водачите на Г7 в Брюксел обявиха, че ще наложат наказания против разплащанията в злато на централната банка на Русия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР