Русия обеща да не се меси в предстоящите президентски избори

...
Русия обеща да не се меси в предстоящите президентски избори
Коментари Харесай

Белият дом: Русия обеща да не се меси в американските избори

Русия даде обещание да не се меси в идните президентски избори в Съединени американски щати, съобщи американският консултант по националната сигурност Робърт О'Брайън, представен от ДПА,предаде Българска телеграфна агенция.

О'Брайън съобщи, че е получил уверения за това от съветска страна на среща през вчерашния ден със секретаря на Съвета за национална сигурност на Русия Николай Патрушев в Женева.

"Дадох доста ясно да се разбере, че Съединени американски щати няма да толерират никаква непозната интервенция в нашите избори, а Русия се ангажира да не подхваща сходни дейности ", сподели О'Брайън.

Той добави, без да навлиза в детайлности, че двете страни са се разбрали и по редица други въпроси, в това число контрола на въоръжението, арменско-азербайджанския спор, Сирия и Афганистан.

Това изказване е в директно несъгласие с оценките на американското разузнаване, че Русия се стреми да повлияе на изборите на 3 ноември, отбелязва ДПА.

През август Бил Еванина, шефът на Националния център за контраразузнаване и сигурност, съобщи, че Русия е подхванала редица ограничения "да очерни на първо място някогашния вицепрезидент (Джо) Байдън ", претендент на демократите за президент на тазгодишните избори.

През септември софтуерният колос Майкрософт сподели, че съветски хакери нападат консултанти на републиканците и демократите и американски мозъчни тръстове.

Разузнавателните служби на Щатите заключиха, че Русия се е намесила на изборите през 2016 година в интерес на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.
Действащият президент постоянно омаловажава или отхвърля капацитета за съветска интервенция в демократичния развой в Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР