Русия няма морално право да участва в срещата на Г-20,

...
Русия няма морално право да участва в срещата на Г-20,
Коментари Харесай

Лондон: Русия няма морално право да участва в срещата на Г-20

Русия няма " морално право " да взе участие в срещата на Г-20, до момента в който продължава нейната експанзия против Украйна, съобщи представител на английското външно министерство, представен от БНР.

Индонезия е хазаин на срещата на високо ниво на Г-20 на 15 и 16 ноември. По-рано индонезийският министър председател Джоко Уидодо бе декларирал, че съветският президент Владимир Путин и китайският президент Си Цзинпин възнамеряват да посетят срещата на остров Бали.

Говорителят на английското министерство на външните работи съобщи, че Лондон приветства напъните на Индонезия да подсигурява, че последствията от войната ще бъдат обсъждани на срещите на Г-20, както и сведенията, че Украйна може да бъде показана от президента Володимир Зеленски, само че Русия няма място на тази среща.

Междувременно " Гардиън " удостовери информация на " Уолстрийт Джърнъл ", че върви подготовка за среща на Путин и Цзинпин на 15 септември в узбекския град Самарканд в границите на Шанхайската организация за съдействие. На тази среща ще бъдат и водачите на Пакистан, Индия и Турция. " Гардиън " разяснява, че срещата на Бали, на която ще участва американският президент Джо Байдън, и форумът в Самарканд дават рядка опция за основни двустранни срещи в миг на изключително високо напрежение към нахлуването на Русия в Украйна и агресивното държание на Китай към Тайван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР