Русия няма да участва в специалното заседание на Съвета на

...
Русия няма да участва в специалното заседание на Съвета на
Коментари Харесай

Без Москва на форума на Съвета на ООН, посветен на Украйна

Русия няма да взе участие в специфичното съвещание на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, отдадено на " утежняването на обстановката с правата на индивида в Украйна ", съобщи през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

" Руската делегация няма да узаконява с наличието си това ново политическо шоу, проведено под формата на изключително съвещание ", посочи Захарова.

За страдание, нашите причини и уточнения за същинските цели на тази специфична военна интервенция и за действителната обстановка в Украйна са изцяло пренебрегнати, сподели още тя.

" Очевидно е, че няма да бъдат чути и този път ", сподели говорителката на външното министерство, като дефинира съвещанието като " нова антируска демонстрация на " груповия Запад ".

Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида ще организира специфичното си съвещание, отдадено на Украйна, в четвъртък, по искане на Киев. Украинското искане бе подкрепено от 15 страни на Съвета, измежду които Франция, Гамбия, Япония, Мексико, Съединени американски щати и Полша. Искането бе подкрепено и от над 35 страни наблюдателки, измежду които България, Унгария, Швейцария и Турция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР