Русия няма да приеме таван на цените на своя петрол

...
Русия няма да приеме таван на цените на своя петрол
Коментари Харесай

Русия отхвърля тавана за цената на петрола

Русия няма да одобри таван на цените на своя нефт и проучва по какъв начин да реагира. Това съобщи Кремъл в отговор на съглашението, подписано от западните страни за ограничение на един от основните източници на финансиране на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва се е подготвила за оповестения през вчерашния ден от страните от Г-7, Европейски Съюз и Австралия таван на цените на съветския нефт, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС. " Ние няма да приемем това ограничаване ", означи Песков. Той добави, че Русия ще извърши бърз разбор на съглашението и по-късно ще реагира.

ползват ограничаването - позиция, доказана от посланика на Москва към интернационалните организации, основани във Виена Михаил Улянов. Днес в обществените медии той написа: " От тази година Европа ще живее без съветски нефт ".

Таванът на цените, контрактуван от  Г-7, ще разреши на страните отвън Европейски Съюз да продължат да внасят по море съветски недопечен нефт, само че ще забрани на корабните, застрахователните и презастрахователните компании да обработват товари с съветски недопечен нефт, в случай че той не се продава за по-малко от 60 $ за барел, осведоми Българска телеграфна агенция. Това би могло да затрудни транспорта на съветски недопечен нефт на цена над този таван, даже до страни, които не са част от съглашението.

В мнения, оповестени в " Телеграм ", посолството на Русия в Съединени американски щати разкритикува, по неговите думи, " рисковия " ход на Запада и съобщи, че Москва ще продължи да търси купувачи за своя нефт. " Подобни стъпки неизбежно ще доведат до увеличение на несигурността и до налагане на по-високи разноски за потребителите на първични материали ", споделят от посолството.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР