Русия няма да приеме таван на цените на своя петрол

...
Русия няма да приеме таван на цените на своя петрол
Коментари Харесай

Песков: Подготвяме отговор на тавана на цените на руския петрол

Русия няма да одобри таван на цените на своя нефт и проучва по какъв начин да реагира, съобщи Кремъл в отговор на съглашението, подписано от западните страни за ограничение на един от основните източници на финансиране на войната в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8437
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва се е подготвила за оповестения през вчерашния ден от страните от Г-7, Европейски Съюз и Австралия таван на цените на съветския нефт, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС. " Ние няма да приемем това ограничаване ", съобщи Песков. Той добави, че Русия ще извърши бърз разбор на съглашението и по-късно ще реагира.

Русия неведнъж е заявявала, че няма да доставя нефт на страните, които ползват ограничаването - позиция, доказана от посланика на Москва към интернационалните организации, основани във Виена Михаил Улянов. Днес в обществените медии той написа: " От тази година Европа ще живее без съветски нефт ".

Таванът на цените, контрактуван от  Г-7, ще разреши на страните отвън Европейски Съюз да продължат да внасят по море съветски недопечен нефт, само че ще забрани на корабните, застрахователните и презастрахователните компании да обработват товари с съветски недопечен нефт, в случай че той не се продава за по-малко от 60 $ за барел. Това би могло да затрудни транспорта на съветски недопечен нефт на цена над този таван, даже до страни, които не са част от съглашението.

В мнения, оповестени в " Телеграм ", посолството на Русия в Съединени американски щати разкритикува, по неговите думи, " рисковия " ход на Запада и съобщи, че Москва ще продължи да търси купувачи за своя нефт. " Подобни стъпки неизбежно ще доведат до увеличение на несигурността и до налагане на по-високи разноски за потребителите на първични материали ", съобщи посолството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР