Русия няма да постигне целта си да унищожи украинската енергийна

...
Русия няма да постигне целта си да унищожи украинската енергийна
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Ще оцелеем след руските ракетни удари!

Русия няма да реализира задачата си да унищожи украинската енергийна инфраструктура, съобщи Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

Той сподели това след многочислените съветски ракетни удари по-рано през днешния ден.

" Това, което врагът желае, е ясно. Той обаче няма да реализира задачата си. Бяха изстреляни 85 ракети, най-много против енергийната инфраструктура ", сподели Зеленски в малко видеообръщение. Украинският президент прикани жителите на страната да останат за известно време в укритията си поради заплаха от възможни нови удари. " Работим, ще възстановим всичко, ще преживеем всичко ", даде обещание той.

Веднага след ударите формален Киев прикани страните, участващи в срещата на върха на Г-20 в Индонезия, на която съветският президент Владимир Путин не участва, да окажат напън върху Москва в отговор на нейните дейности.

" Ударени са жилищни здания, енергийни централи. В очакване сме на кардинална реакция от срещата на върха на Г-20 ", съобщи украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба.

" И, апелирам ви, избягвайте " да се обръщате към двете страни ". Застанете на страната на хората, не на тази на военнопрестъпниците ", добави Кулеба.

Най-малко един човек е умрял в Киев при днешния съветски обстрел - първият в украинската столица от 17 октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР