Русия няма да подкрепи призива на Организацията на страните износителки

...
Русия няма да подкрепи призива на Организацията на страните износителки
Коментари Харесай

Русия няма да подкрепи призива на ОПЕК за намаляване на петрола?

Русия няма да поддържа апела на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) за в допълнение понижаване на производството на нефт и единствено ще се съгласи на удължение на сегашните договорености.

Това разгласи съветски източник, представен от " Ройтерс ".

Според информационната организация отводът на Москва заплашва да блокира проекта на ОПЕК за по-голямо понижаване на производството на нефт на фона на епидемията от ковид.
 Коронавирусът върна страха на международните пазари
Коронавирусът върна страха на международните пазари

Лондонският показател FTSE 100 се срина с повече от 3%

" Тази позиция не се е трансформирала ", разяснява почитан съветски източник пред организацията, до момента в който ОПЕК, Русия и други производители, групата е известна като ОПЕК+, беседват в централата на организацията във Виена.

От ОПЕК оповестиха, че епидемията е основала " невиждана обстановка ", която изисква дейности.

Вчера представители на страните членки на организацията оповестиха, че са подкрепили орязване на петролното произвеждане с спомагателни 1,5 милиона барела на денонощие до края на 2020 година

Руският енергиен министър Александър Новак не е коментирал предлагането по време на визитата си във Виена тази седмица, макар че Москва от дълго време сподели, че не желае в допълнение понижаване.

ОПЕК+ се договориха да понижат производството с 2,1 милиона барела на денонощие, само че това не оказа помощ на петролните цени, които паднаха с 1/4 от началото на годината.

" Има проблем. ОПЕК няма желание да понижи без Русия. Ние би трябвало да създадем нещо или последствията ще бъдат фрапантни за всеки ", предизвести източник от арабски производител.

Източник от ОПЕК удостовери, че Русия е отхвърлила предложение за в допълнение понижаване на производството на неофициални съвещания през днешния ден. Началото на формалната среща на ОПЕК+ беше забавено с няколко часа.

Новото предложение за понижаване на производството би било допълнение към съществуващите договорености , които изтичат през март. Представители на ОПЕК също приканват за удължение на съществуващата договорка, което би значи общо понижаване на доставките с 3,6 милиона барела на денонощие или 3,6 на 100.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР