Русия няма да остави без отговор решението на Молдова да

...
Русия няма да остави без отговор решението на Молдова да
Коментари Харесай

Захарова: Русия няма да остави без отговор решението на Молдова

Русия няма да остави без отговор решението на Молдова да понижи числеността на съветското посолство, това е следващата стъпка на Кишинев към разрушаването на двустранните връзки. Това сподели по време на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестяват съветски медии.

„ Считаме това за неоправдани и вражески дейности, които няма да останат без отговор. Това е още една стъпка към разрушаването на двустранните връзки от страна на режима в Кишинев “, разяснява Захарова.

" Що се отнася до по този начин нареченото следствие, което съдържа голословно обвиняване против съветското посолство в Кишинев и неговите чиновници в шпионаж, това е някакъв опус, фантастична история, няма нищо общо с действителността. Нашите дипломати и дипломатически задачи в Молдова прецизно съблюдават Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година “, съобщи още Захарова.

По-рано молдовският външен министър Николай Попеску съобщи, че формален Кишинев е решил да понижи броя на чиновниците в съветското посолство. Според Попеску повода за тази стъпка е съмнението, че „ някои от чиновниците на посолството са забъркани в дестабилизирането на обстановката в страната “. Той добави, че за това са известени представители на съветското посолство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР