Русия няма да бърза да признава режима на талибаните в

...
Русия няма да бърза да признава режима на талибаните в
Коментари Харесай

Русия за победата на талибаните: Заникъде не бързаме

Русия няма да бърза да признава режима на талибаните в Афганистан, съобщи пред ТАСС специфичният представител на съветския президент за Афганистан Замир Кабулов. " Ако става дума за признание, заникъде не бързаме. Ще забележим по какъв начин ще се държи режимът ", сподели той.

Кабулов, който е началник на отдел в съветското външно министерство, изрази вяра, даже убеденост, че сред Москва и новото управление на Афганистан ще се открият другарски връзки. Ще се опрем на постигнатото през последните години, добави дипломатът и заяви, че през днешния ден ще организира телефонен диалог с талибаните.

По-рано бе доказано, че Русия е подготвена да сътрудничи с преходното държавно управление на Афганистан, съобщи ТАСС, цитирайки представител на съветското посолство в Кабул. Русия взе участие в политическите контакти в Афганистан, добави той. Талибаните влязоха в Кабул и афганистански министър съобщи, че властта ще бъде предадена на преходно държавно управление. Руското посолство съобщи на фона на нашествието, че ситуацията в афганистанската столица е " малко напрегната, само че в града няма никаква война ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР