Русия никога не е имала за цел да завладее Украйна;

...
Русия никога не е имала за цел да завладее Украйна;
Коментари Харесай

Русия обвинява Запада и Украйна за войната

Русия в никакъв случай не е имала за цел да завладее Украйна ; Западът и украинският президент Владимир Зеленски бяха тези, които отприщиха военните дейности. Това съобщи във вторник помощникът на президента на Руската федерация Владимир Медински, представен от ТАСС.

В същото време Медински удостовери, че Москва е поискала от Киев на договарянията, извършени напролет на 2022 г ., страната да се откаже от присъединението си към НАТО.

" Но ще подчертая, че също така измежду безусловните претенции от наша страна беше признание на съветския суверенитет над Крим, признание на независимостта на републиките в Донбас, по-късно имаше огромен брой филантропични претенции, само че ние изхождахме от отбраната на рускоезичното население на Донбас ", сподели помощникът на президента.
 НАТО: Русия е най-голямата опасност, само че Путин сгреши
НАТО: Русия е най-голямата опасност, само че Путин сгреши

За Столтенберг последната година е била основна за световната сигурност

" Освен това ще прибавя, че в действителност проектодоговорът от 18 страници, авансово координиран от страните, беше трансфериран в Киев и тъкмо това е текстът на контракта, който Владимир Путин сподели на срещата с водачите на африканските страни. Този текст от съглашението, който може да спре военните интервенции ", означи Медински.

По-рано ръководителят на фракцията на пропрезидентската партия " Слуга на народа " във Върховната рада Давид Арахамия съобщи, че Русия при договарянията с Украйна през 2022 година е поискала от нея извънблоков статут, сходен на Финландия.

Първите договаряния сред Руската федерация и Украйна след началото на специфичната военна интервенция се организираха при започване на март 2022 година в Беларус, само че те не донесоха осезаеми резултати. На 29 март 2022 година в Истанбул се състоя идващият кръг, когато Москва за първи път получи от Киев записаните на хартия правила на вероятно бъдещо съглашение. Той включва, наред с други неща, отговорности за безпристрастен, извънблоков статут на Украйна и нейния отвод да разполага непознати военни оръжия, в това число нуклеарни оръжия, на нейна територия.

Руските войски в киевското и черниговското направление бяха изтеглени, само че по-късно договарянията за споразумяване бяха изцяло замразени , като  съгласно Путин Киев се е отказал от споразуменията. През октомври президентът на Украйна Владимир Зеленски издаде решение на Съвета за национална сигурност и защита за невъзможността за водене на договаряния с Путин.
 Киев: Украйна унищожи 50% от капацитета на главната опасност за НАТО - Русия
Киев: Украйна унищожи 50% от капацитета на главната опасност за НАТО - Русия

Андрий Йермак: Членството на Украйна в НАТО ще укрепи съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР