Русия не забравя и убива предателите - такова мнение изрази

...
Русия не забравя и убива предателите - такова мнение изрази
Коментари Харесай

Мнения: Русия не забравя и убива vs. Путин бе целта

Русия не не помни и убива предателите - такова мнение изрази някогашният зам.-министър на външните работи Стефан Тафров за абсурда към отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и по какъв начин той повлия на изборите в Русия, на които Путин завоюва с рекордни гласове.

Бившият началник на Разузнаването ген. Кирчо Киров обаче, който е под домакински арест, съобщи, че въпросът към някогашния шпионин, токсичен в Англия, е трябвало да повлияе на предизборната конюнктура и задачата е бил Владимир Путин. Това обаче не се е случило.

Путин завоюва с рекорден резултат изборите в Русия

Очаквано: Путин завоюва изборите

„ На Русия й беше належащо да остави визитна картичка, с цел да даде урок на хора като Сергей Скрипал, които изпяват всичко на западните служби. Русия не не помни и ги убива в един момент”, уточни Тафров пред "Здравей, България " по NOVA.

Според него е реализирана и задачата да се ускори присъединяване в изборите. Това, което обаче Русия не е постигнала с този скандал, е да се разделят западните съдружници.

„ Имаше известно изчакване, след което френският президент сподели, че това е акция на Русия. Тогава Франция, Германия, Съединени американски щати и Англия излязоха с обща декларация. Така че политическата цел за делене на Запада от страна на Русия не се постигна”, на мнение е Тафров.

Големите в НАТО против Русия, Москва: Нямаме "Новичок "

Захарова с няколко догатки кой е източникът на "Новичок "

Според него и Европейският съюз ще излезе с такава позиция.

„ Реакцията на английското държавно управление беше много умерена. Освен изгонването на дипломати нямаше по-остри реакции. Очакваше се да бъде неразрешено излъчването на пропагандната телевизия на Кремъл на територията на Англия. Това към този момент не се случва”, разяснява още Стефан Тафров.
 Стефан Тафров Стефан Тафров
„ Това беше една интервенция, ориентирана към повлияване на предизборната конюнктура в Русия

с изявен антипутински темперамент. Очевидно основателите не познават логиката на психиката на съветския народ ", съобщи ген. Кирчо Киров пред "Здравей, България " по NOVA. Бившият началник на Националната разследваща работа е под домакински арест, тъй като през януари Софийски боен съд му наложи 15 години отнемане от независимост и конфискация на половината от притежаваното имущество. Причината - в интервала от 2007 година до 2011 година като шеф на Национална разузнавателна служба, в съучастничество със собствен зависещ шеф отдел, е присвоил от бюджета на службата валута-евро и щатски долари в изключително огромни размери, равняващи се на повече от 5 100 000 лева като казусът е изключително тежък.

"Това беше един опит за отговор на обвиняванията против Русия, че се меси в изборите в Съединени американски щати. Това беше интервенция, предопределена да удари Путин. Резултатът обаче е напълно противопоставен.

„ Смятам, че битката към този случай ще продължи. Ще продължи и размяната на остри реакции от страна на Русия и Англия, както и съдружниците по НАТО и Европейски Съюз. Тепърва ще бъдем очевидци на нови скандални разкрития към отравянето на Скрипал”, на мнение е ген. Киров.

„ Сигурен съм, че в този случай надали може да се приказва за съответна интервенция на нечии специфични служби, в тази ситуация на съветските, защото моментът, който беше определен, беше безусловно несъответствуващ и не се вписва в метода на деяние на тези служби”, разяснява още ген. Кирчо Киров.



Той счита, че целта в лицето на Сергей Скрипал не е определена инцидентно.

„ Скандалът съумя да сплоти напъните на основнинте западни страни за още по-голяма изолираност и капсулиране на Русия в един съвсем обединен фронт”, заключи ген. Кирчо Киров.

Как ще работи Лондон след ултиматума към Русия

Още една съветска гибел в Лондон

Путин: Предателите ще умрат. Кремъл ли токсини Скрипал

66-годишният Скрипал

е пенсиониран полковник от съветското разузнаване. През 2006 година той бе наказан на 13 години затвор за шпионаж в интерес на Англия. Той получи леговище във Англия през 2010 година след замяна на шпиони сред Съединени американски щати и Русия.

Скрипал бе приет за отговорен в Русия за това, че издал самоличността на съветски сътрудници под прикритие в Европа на английското външно разузнаване МИ-6. Според съветските управляващи той получил 100 000 $ за сведенията, които почнал да предава от 90-те години на предишния век.

През 2010 година Русия освободи Скрипал и още трима свои жители, наказани за шпионаж в интерес на западни страни, в подмяна на което Съединени американски щати й предадоха 10 съветски сътрудници. Размяната на шпиони в стила на Студената война бе осъществена на писта на летището на Виена.

Впоследствие Скрипал отпътува за Англия, където получи леговище. Случаят в Солсбъри припомня на убийството на Александър Литвиненко през 2006 година в Лондон. Бившият съветски шпионин умря, откакто бе изложен на контакт с радиоактивно вещество.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР