Русия не вижда проблем в присъединяването на Финландия и Швеция

...
Русия не вижда проблем в присъединяването на Финландия и Швеция
Коментари Харесай

Щедър Путин: С Швеция и Финландия нямаме проблеми, каквито имаме с Украйна

Русия не вижда проблем в присъединението на Финландия и Швеция към НАТО. Това е новата опорка на съветския деспот Владимир Путин, след месеци закани от съветска страна против скандинавските страни, повдигнали въпроса за участието си в Алианса след нашествието на Украйна.

Двете страни публично бяха поканени да се причислят към НАТО през вчерашния ден, най-голямото уголемение на Алианса през последните 30 години, провокирано точно от експанзията на съветския деспот.

" С Швеция и Финландия нямаме проблеми, каквито имаме с Украйна. Нямаме териториални разногласия, няма нищо, което да ни безпокои. Ако Финландия и Швеция желаят, да се причислят. Това е тяхна работа, да членуват където желаят ", разяснява Путин в Туркменистан.

Разбира се, Путин не пропусна да упрекна " Запада " в имперски упоритости и че използва Украйна за отбрана на личните си ползи.

" Водещите страни в НАТО желаят да затвърдят хегемонията и имперските си упоритости. Северноатлантическият алианс, и на първо място Съединени американски щати, от дълго време имат нужда от външен зложелател, към който биха могли да обединят съдружниците си ", твърди съветският президент. " Иран не беше подобаващ за тази цел. Дадохме им този късмет - да съберат всички край себе си. "

Путин не пропусна да отвърне на закачките на международните водачи на срещата на Г7 в Германия. Там Борис Джонсън (Великобритания) шеговито пита дали би трябвало да смъкват саката си, с цел да покажат " плочки ", а Джъстин Трюдо (Канада) означи, че всеки може да направи една демонстративна езда, голи до кръста, визирайки познатата фотосесия на диктатора от преди 13 години.

" Не знам дали те желаеха да се съблекат до кръста или по-надолу, само че при всички положения гледката би била отблъскваща ", споделя Путин с подигравка.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР