Русия не вижда проблем в евентуално присъединяване на Финландия и

...
Русия не вижда проблем в евентуално присъединяване на Финландия и
Коментари Харесай

Путин с коментар за Финландия и Швеция

Русия не вижда проблем в вероятно присъединение на Финландия и Швеция към НАТО, увери през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин, представен от Франс прес.

" С Швеция и Финландия нямаме проблеми, каквито имаме с Украйна. Нямаме териториални разногласия, няма нищо, което да ни безпокои. Ако Финландия и Швеция желаят, да се причислят. Това е тяхна работа, да членуват където желаят ", съобщи Путин на конференция в столицата на Туркменистан Ашхабад, където е на посещаване.

" Ако там бъдат ситуирани военни контингенти и инфраструктура обаче, ще бъдем принудени да отговорим симетрично и да създадем същите закани за териториите, от които идват закани за нас ", предизвести съветският президент.

Досега Русия подлагаше на критика желанието на двете скандинавски страни да станат част от НАТО, виждайки в това " дестабилизиращ фактор " за интернационалната политика и сигурност. Путин осъди " имперските упоритости " на НАТО, която съгласно него се пробва да затвърди хегемонията си посредством украинския спор.

" Призивите към Украйна да продължава боевете и да отхвърля да договаря единствено удостоверяват догатката ни, че Украйна и богатството на украинския народ не са цел за Запада и за НАТО, а са средство за тях за отбраняване на личните ползи ", съобщи президентът.

" Водещите страни в НАТО желаят да затвърдят хегемонията и имперските си упоритости. Северноатлантическият алианс, и на първо място Съединени американски щати, от дълго време имат нужда от външен зложелател, към който биха могли да обединят съдружниците си ", сподели още Путин.

" Иран не беше подобаващ за тази цел. Дадохме им този късмет - да съберат всички край себе си ", означи иронично той.

Руският държавен глава иронизира и ръководителите от Г-7, които тези дни се пошегуваха с демонстрирания от него мъжкарски имидж. При откриването на срещата на Г-7 в Германия в неделя английският министър председател Борис Джонсън попита дали да останат със саката си, или да ги смъкват, с цел да покажат " плочки ".

" Трябва да покажем, че сме по-силни от Путин ", съобщи той.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо от своя страна означи: " Ще получим право на демонстративна езда голи до кръста ", имайки поради прословутата фотосесия на Путин от 2009 година

" Не знам дали те желаеха да се съблекат до кръста или по-надолу, само че при всички положения гледката би била отблъскваща ", сподели Путин с подигравка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР