Русия не вижда причина за каквито и да е проверки

...
Русия не вижда причина за каквито и да е проверки
Коментари Харесай

Москва: Пандора пейпърс е набор от голословни твърдения

Русия не вижда причина за каквито и да е инспекции по отношение на публикуването на журналистическото следствие „ Пандора пейпърс ” . Там са събрани голословни изказвания , съобщи пред публицисти прессекратарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Не е ясно каква е тази информация, защо се отнася – там има доста неща, които провокират въпроси , по тази причина не ми е ясно, по какъв начин може да ѝ се има вяра. Първо би трябвало да се появи нещо, само че към този момент става въпрос само за изказвания, без да е ясно, на какво се основават. Разбира се, това не може да бъде мотив за каквито и да е инспекции – належащо е преди този момент да има някаква сериозна обява ”, сподели Песков.



Той означи, че при разглеждането на досиетата в Кремъл не са открити никакви по-особени материали .

Честно казано, не видяхме никакви „ скрити благосъстояния на близкото обграждане на Путин ”. Твърди се, че изявленията ще продължат, само че до момента не видяхме нищо изключително ”, означи представителят.

Той акцентира, че Москва е наясно с работата на организацията, разгласила архива. „ Ние знаем, от кое място и по какъв начин получават информацията си ”, сподели Песков.
Според него, единственото, което прави усещане, е, че Съединени американски щати са най-голямата в света офшорна територия.

„ Тази информация не кореспондира с декларациите за планове за битка с корупцията и с укриването на налози. Но действителността е тази ”, установи представителят на Кремъл.

Разследване на Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ) разкри по какъв начин политици и предприемачи употребяват данъчни убежища за персонална полза. Сред възползвалите се за персонално облагодетелстване от офшорките са голям брой сегашни и някогашни международни политически водачи, както и авторитетни милиардери, свързани с компании, употребяващи данъчни убежища.

Разследването, добило гласност като „ Пандора пейпърс ” включва повече от 600 публицисти от 150 медийни организации. В продължение на две години те са проучили 11,9 милиона поверителни документа, които са попаднали във притежание на ICIJ. Тези документи разкриват тясната връзка сред секрети офшорни покупко-продажби и световната финансова политика.

Разследването свързва съветския президент Владимир Путин с секрети активи в Монако.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР