Русия не възнамерява да участва в конференцията за Украйна, чиято

...
Русия не възнамерява да участва в конференцията за Украйна, чиято
Коментари Харесай

Захарова нарече формулата за мир на Зеленски „алхимия“

Русия не има намерение да взе участие в конференцията за Украйна, чиято опция разиска украинският външен министър Дмитрий Кулеба. Това съобщи пред съветска медия формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, като акцентира, че „ формулата на Зеленски “ за разрешаване на спора в Украйна е алхимия.

По-рано Кулеба сподели, че договарянията с Русия за споразумяване на въоръжения спор с Украйна могат да се проведат сред първата и втората среща на върха по „ формулата на мира “ на украинския президент Владимир Зеленски.

" Русия няма желание да взе участие в такава конференция. Формулата на Зеленски е алхимия ", акцентира дипломатът.

Украинският президент Владимир Зеленски, говорейки посредством видеовръзка пред участниците на срещата на върха на Г-20 през ноември 2022 година, показа по този начин наречения кротичък проект от 10 точки, който не взема поради позицията на Москва. Става дума по-специално за цялостното евакуиране на въоръжените сили на Руската федерация оттатък границите от 1991 година и връщането на Украйна на контрола върху „ изключителната икономическа зона “ в Азовско и Черно море. 

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков след това означи, че изказванията на Киев за спокойно споразумяване се вършат без да се вземат поради съществуващите действителности. Москва не вижда прогрес в мирния развой към Украйна и по тази причина ще продължи специфичната военна интервенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР