Русия не възнамерява да споделя със Запада бремето на отговорността

...
Русия не възнамерява да споделя със Запада бремето на отговорността
Коментари Харесай

Русия: Хората ще бягат от местата, които Западът иска да ощастливи

Русия не има намерение да споделя със Запада бремето на отговорността за провокираните от него мигрантски рецесии. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров след съвещание на Организацията на контракта за групова сигурност в столицата на Таджикистан Душанбе, съобщи БНР.

Сергей Лавров упрекна за мигрантските рецесии Запада и уточни като образец събитията в Ирак и Либия: " Западът би трябвало да разбере, че в случай че продължава с случки като иракската и либийската, в случай че НАТО продължава с дейностите си, които за 20 години не доведоха до нищо положително в Афганистан и по никакъв метод не успокоиха обстановката там, то вероятно хората ще бягат от местата, които Западът желае да ощастливи посредством демократичната си задача ".

Лавров съобщи, че Москва поддържа връзка с талибаните и продължава да следи до каква степен извършват дадените от тях обещания, че ще се борят с тероризма и наркотрафика и няма да дестабилизират прилежащите страни.

" Поддържаме с тях контакти на първо място по въпросите, свързани с премахването на всевъзможни опасности за нашите централноазиатски съседи ". На срещата си в Душанбе министрите на външните работи, на защитата и секретарите на препоръките за национална сигурност на страните от Организацията на контракта за групова сигурност одобриха публично изказване, в което се ангажираха да оказват помощ на Таджикистан при вероятно утежняване на ситуацията по границата с Афганистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР