Русия не успява в стремежа си да победи в Украйна,

...
Русия не успява в стремежа си да победи в Украйна,
Коментари Харесай

Блинкън: Русия се проваля, Украйна успява

Русия не съумява в устрема си да победи в Украйна, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от ДПА.

" Що се отнася до съветските военни цели, Русия се проваля, Украйна съумява ", съобщи Блинкън, който дойде в Полша след посещаване в Украйна.

Според него задачата на Русия е да отнеме суверенитета и независимостта на Украйна, само че не е съумяла в това макар продължаващите от над два месеца офанзиви.

По думите му съветската войска не е оправдала упованията, а стопанската система на Русия е тежко наранена от западните наказания.

" Не знаем по какъв начин ще се развие войната по-нататък, само че сигурно знаем, че суверенна, самостоятелна Украйна ще продължи да съществува доста по-дълго, в сравнение с Владимир Путин е на сцената ", сподели той.

Блинкън и министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин посетиха Киев през вчерашния ден, което беше първото посещаване на американски водачи в Украйна след началото на съветското настъпление, съобщи Франс прес, като цитира американски представители.

По време на визитата си двамата оповестиха, че американското дипломатическо наличие ще се завърне последователно в Киев, както и директна и непряка военна помощ на стойност над 713 милиона $.

Тя ще бъде разпределена сред Украйна и 15 други страни в Централна и Източна Европа, прецизира Ройтерс.

От тези средства към 322 милиона $ са предопределени за Киев, отбелязва Асошиейтед прес. Останалите ще бъдат разграничени сред страни от НАТО и други страни, дали помощ на Украйна от началото на войната.

Новото финансиране е друго от предходните помощи на Съединени американски щати за Украйна - то не включва оръжия от складовете на американската войска, а пари, които страните могат да употребяват за закупуване на оръжия, от които се нуждаят.

Освен това Вашингтон е одобрил продажба на муниции на стойност 165 милиона $. Те не са създадени в Съединени американски щати и са съвместими с оръжията от руската ера, употребявани в Украйна, отбелязва АП.

С това общата сума на американската военна помощ за Украйна от началото на нашествието доближи 3,7 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР