Русия не успя да получи одобрението на Съвета за сигурност

...
Русия не успя да получи одобрението на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Още една резюлюция, предложена от Русия, падна в Съвета за сигурност на ООН

Русия не съумя да получи утвърждението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за резолюция по отношение на биологичните оръжия, ориентирана против Съединени американски щати и Украйна, оповестиха международните организации.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7988
Москва се нуждаеше от девет гласа " за " в 15-членния Съвет за сигурност на Организация на обединените нации за одобрение на проекторезолюцията, основана на голословни съветски изказвания, че Съединени американски щати създават биологични оръжия в Украйна. Само Русия и Китай гласоподаваха в поддръжка на проекторезолюцията, Съединени американски щати, Англия и Франция гласоподаваха срещу, а останалите 10 страни се въздържаха.

Проекторезолюцията се възприемаше като нов опит на Кремъл да наложи голословните си изказвания, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Москва неведнъж е правила тези изказвания, които в предишното бяха подложени на критика от Украйна, Съединени американски щати и други западни страни, които дефинираха изказванията на Русия като част от пропагандна акция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР