Русия не споделя оценката на Турция за мирния план, предложен

...
Русия не споделя оценката на Турция за мирния план, предложен
Коментари Харесай

Русия не е съгласна с оценката на Турция за мирния план на Зеленски


Русия не споделя оценката на Турция за мирния проект, препоръчан от украинския президент Володимир Зеленски, проектът е недопустим за Москва, съобщи през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8878
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи неотдавна по време на посещаване в Република Южна Африка, че Турция поддържа мирния проект, предлаган от украинския президент Володимир Зеленски. " Ние, Турция, поддържаме този кротичък проект и продължаваме да работим по него ", сподели Чавушоглу. 

" Наясно сме с оценката на Турция за така наречен кротичък проект на Зеленски, не можем да се съгласим с нея, поддръжката на Анкара за това начинание на киевския режим надали ще способства за търсенето на оптимални способи за реализиране на мир в Украйна, към този момент нееднократно сме казвали, че този проект е недопустим за нашата страна ", сподели Захарова.

Отделно, говорителката удостовери, че се работи по провеждането на среща на министрите на външните работи на Русия, Сирия и Турция, като добави, че датата към момента не е утвърдена.

" Ще ви уведомим за детайлностите по отношение на датата, въпросите, които ще се разискват, участниците и форматите, незабавно щом това бъде в съгласие със страните ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР