Русия не се стреми да сложи край на войната в

...
Русия не се стреми да сложи край на войната в
Коментари Харесай

Русия не бърза да сложи край на войната в Украйна до 9 май

Русия не се стреми да постави завършек на войната в Украйна до Деня на успеха на 9 май, съобщи външният ѝ министър Сергей Лавров.

В диалог с италианската " Медиасет " Лавров настоя, че Москва няма да бърза да завърши по този начин наречената " специфична военна интервенция " в точния момент за годишнината, на която се отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзническите сили - в това число тогавашния Съветски съюз - през 1945 година

" Нашите военни няма изкуствено да приспособяват дейностите си към която и да е дата, в това число към Деня на успеха ", съобщи Лавров в изявлението.

" Темпото на интервенцията в Украйна зависи на първо място от нуждата да се сведат до най-малко всевъзможни опасности за цивилното население и съветския боен личен състав ", добави той.

Русия нормално отбелязва Деня на успеха с огромен боен церемониал в центъра на Москва и тирада на президента Владимир Путин, в която се възхвалява водещата роля на страната в разгрома на фашизма в Европа.

Но тази година честванията ще се проведат на фона на кървавата война на Москва в Украйна, която Путин оправдава с изказванията, че някогашната руска страна се нуждае от " денацификация ".

" Ние ще отбележим тържествено 9 май, както постоянно. Ще си спомним за тези, които паднаха за освобождението на Русия и другите републики от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, за освобождението на Европа от нацистката чума ", сподели Лавров.

Хиляди цивилни жители бяха убити, а милиони бяха разселени от съветската инвазия, която стартира на 24 февруари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР