Русия не се отказва от самата идея за контрол върху

...
Русия не се отказва от самата идея за контрол върху
Коментари Харесай

Лавров: Русия не е против контрола върху въоръженията, диалог е възможен, само ако САЩ се откажат от антируския си курс

Русия не се отхвърля от самата концепция за надзор върху въоръженията, само че разговорът в тази посока е вероятен единствено в случай че Съединени американски щати се откажат от антируския си курс. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, оповестяват съветски медии.

" Ние не изоставяме самата концепция за надзор върху въоръженията. Въпреки това, всеки предполагаем разговор в бъдеще за способи за минимизиране на капацитета за спор и параметри за по-нататъшно взаимно битие със Запада ще бъде вероятен единствено въз основата на тъждество и наложително почитание за фундаменталните ползи на сигурността на Русия и кардинално нови геополитически действителности. При липса на подготвеност, също така всевъзможни полемики по тази тематика няма да имат никаква вероятност от страна на Съединени американски щати и техните съдружници “, означи Лавров.

„ Що се отнася до вероятностите за разговор със Съединените щати по отношение на Договора за ограниченията за по-нататъшно редуциране и ограничение на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ) и съглашение за нещо, което да го размени, ние ясно дадохме да се разбере, че разговорът е неосъществим, без Вашингтон да се откаже от нейния антируски курс “, акцентира Лавров.

Според него за Москва е явна неадекватността на американските хрумвания за започване на договаряния за надзор на нуклеарните оръжия, отделянето им „ от отрицателния военно-политически подтекст и депресивното положение на връзките сред Русия и Запада “. Както изясни Лавров, Вашингтон желае да понижи нуклеарните си опасности, като си обезпечи преимущество пред други военни качества.

„ За нас този метод, който американците получиха несмилаемото име „ компартментализация “, т.е. „ Русия е зложелател, само че имаме потребност от нещо от нея “, е безусловно недопустим. Особено когато Съединени американски щати и техните съдружници не престават да предизвика ескалация на рецесията към Украйна, без да крие желанието си да „ нанесе стратегическо проваляне на Русия “, добави още Лавров.

На 21 февруари 2023 година съветският президент Владимир Путин разгласи, че Москва стопира присъединяване си в Новия контракт СТАРТ, само че не се отдръпва от него. Той акцентира, че с цел да се върне към разискването на въпроса за продължение на работата в границите на това съглашение, съветската страна би трябвало да разбере за себе си по какъв начин ще вземе поради арсеналите освен на Съединени американски щати, само че и на други нуклеарни сили на НАТО. сили - Англия и Франция. На 28 февруари Путин подписа закон, който стопира присъединяване на Русия в Новия контракт СТАРТ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР