Русия не се готви да напусне украинския черноморски град Херсон,

...
Русия не се готви да напусне украинския черноморски град Херсон,
Коментари Харесай

Русия не бяга от Херсон. Готви се за голяма битка там

Русия не се готви да напусне украинския черноморски град Херсон, притисната от украинското нахлуване към него. Точно противоположното, съветските войски в този регионален център на река Днепър се окопават и се готвят да дадат едно от най-големите сражения в тази война, споделя Олексий Арестович, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

“С Херсон всичко е ясно. Руснаците попълнят, усилват тяхната формация там ", споделя Арестович в онлайн видео клип, представен през днешния ден от Ройтерс.  “Това значи, че никой не се готви да се отдръпна. Обратно, най-тежката от борбите ще бъде за Херсон ". 

Той споделя по кое време съгласно него ще стартира тя.

Херсон е единственият до момента регионален център, високомерен от Русия. Той център на област, която Москва разгласи за своя територия след непризнатите от никого " референдуми " през септември. Градът с 280 000 поданици преди войната е стратегически освен поради морското и речното си пристанище на устието на Днепър, само че и тъй като той и региона са на единствения сухопътен достъп до Крим, който е крайната цел на украинското нахлуване.

В последните седмици, назначените от Москва управляващи започнаха да изтеглят всеобщо локалното население и войските си от западния на източния бряг на Днепър в Херсонска област. Според Арестович, те желаят да основат илюзия, че изоставят града, а в действителност се окопават в него и се пробват да въвлекат украинската войска в улични боеве.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР