Русия не съветва никого да проверява експериментално готовността си за

...
Русия не съветва никого да проверява експериментално готовността си за
Коментари Харесай

Русия не съветва никого да експериментира с готовността ѝ за военен отговор

Русия не поучава никого да ревизира пробно готовността си за съответен и корав отговор.

Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко. Изявлението му бе направено в коментар на изказванията на френския президент Еманюел Макрон за изпращане на войски в Украйна.

" Не бихме посъветвали никого да ревизира пробно готовността на страната ни за съответен и корав отговор ", сподели той в изявление за kp.ru, представено от ТАСС.
 Наришкин: Франция се готви да изпрати в Украйна две хиляди военни
Наришкин: Франция се готви да изпрати в Украйна две хиляди военни

Париж назова това дезинформация

Припомняме, че по-рано тази седмица ръководителят на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин съобщи, че френското държавно управление към този момент се готви да изпрати боен контингент от към две хиляди души в Украйна.

Френското държавно управление назова изказванията на Наришкин дезинформация.

Според Наришкин съветската спецслужба е получила информация, че " към този момент се приготвя контингент за изпращане в Украйна " и " на начален стадий той ще възлиза на към две хиляди души ".

" Френските военни се опасяват, че такава значима военна част няма да може да бъде трансферирана и ситуирана в Украйна неусетно. Така той ще се трансформира в предпочитана законна цел за офанзиви на съветските въоръжени сили ", цитира Наришкин пресбюрото на Службата за външно разузнаване (СВР).

Малко по-късно френското министерство на защитата разгласява свое изказване, в което се споделя: " Техниката, към която прибягва ръководителят на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин, още веднъж демонстрира по какъв начин Русия систематично употребява дезинформация. Смятаме сходни провокации за безотговорни.
 Франция построява съюз от страни, склонни да изпратят войски в Украйна
Франция построява съюз от страни, склонни да изпратят войски в Украйна

Срещата идва в миг, когато Украйна страда от дефицит на артилерийски муниции, което затруднява прекъсването на яростта на съветските офанзиви

Според данни на съветското министерство на защитата от 14 март, съветските войски са ликвидирали 147 от 356 френски наемници, пристигнали в Украйна по време на Северния боен окръг. Общо са премахнати 5926 наемници от разнообразни страни.

По-рано, че в бъдеще могат да бъдат изпратени войски от западни страни, които да пазят Украйна от съветската експанзия.

Основните страни от НАТО, в това число Германия и Съединени американски щати, както и че сега няма такива проекти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР