Русия не разработва никакви планове срещу която и да е

...
Русия не разработва никакви планове срещу която и да е
Коментари Харесай

Путин: Русия няма да атакува страни от НАТО

Русия не създава никакви проекти против която и да е страна от НАТО и няма да нападна Полша, балтийските републики или Чешката република, само че в случай че Западът достави изтребители Ф-16 на Украйна, то те ще бъдат сваляни от съветските сили, сподели президентът Владимир Путин късно нощес, представен от Ройтерс.

Инвазията на Русия в Украйна през февруари 2022 година стана причина за най-дълбоката рецесия в връзките на Москва със Запада от Кубинската рецесия през 1962 година, отбелязва организацията.

В изказване пред водачи от съветските военновъздушни сили Путин сподели, че воденият от Съединени американски щати боен съюз се е разширил на изток към Русия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, само че Москва не възнамерява да нападна страна от НАТО.

" Нямаме нападателни планове към тези страни ", споделя Путин, излиза наяве от стенограма на Кремъл, оповестена тази заран.

„ Идеята, че ще нападнем някоя друга страна – Полша, балтийските страни, чехите също са изплашени – са цялостни глупости. Това са просто нелепости ", добави съветският президент.

Кремъл, който упреква Съединени американски щати, че се борят против Русия, като поддържат Украйна с пари, оръжие и разследващи действия, сподели, че връзките с Вашингтон евентуално в никакъв случай не са били по-лоши.

Запитан за изтребителите Ф-16, които Западът даде обещание да изпрати на Киев, Путин сподели, че тези самолети няма да трансформират обстановката в Украйна.

„ Ако те доставят Ф-16 и приказват за това, и явно образоват водачи, това няма да промени обстановка на бойното поле “, акцентира съветският водач.

„ Ние ще унищожим самолетите тъкмо както в този момент унищожаваме танкове, бронирани транспортни средства и друга техника, в това число многочислени ракетни установки ", добави той.

Путин сподели, че Ф-16 могат да носят и нуклеарно оръжие.

„ Разбира се, в случай че ще се употребяват от летища в трети страни, те стават за нас законни цели, където и да са локализирани “, сподели Путин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР