Русия не пречи на износа на зърно от територията на

...
Русия не пречи на износа на зърно от територията на
Коментари Харесай

Русия готова да изнесе десетки милиони тонове зърно, ако Западът вдигне блокадата

Русия не пречи на износа на зърно от територията на Украйна и е подготвена да изнесе десетки милиони тонове лично зърно, в случай че Западът спре да блокира доставките на храни. Това съобщи на брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Русия е подготвена да изнесе десетки милиони тонове лично зърно, в случай че отпаднат западните забрани за нейния експорт , увери тя.

Захарова бе безапелационна, че Москва не пречи на износа на зърно от Украйна и обезпечава безвредни коридори за това всеки ден.

Според нея, в случай че Западът е обезпокоен от настъпването на международен апетит, би трябвало да " престане да блокира доставките на храна ".

Захарова акцентира, че " точно Вашингтон, Брюксел и Лондон вършат всичко, с цел да ескалират в действителност изкуствено обстановката " с износа на зърно. Дипломатът означи и че виновността за блокирането на износа на зърно от Украйна е също на режима в Киев, който дава отговор за разминирането на пристанища.

Говорителят на съветското външно министерство разкритикува немския външен министър Аналена Бербок за изказванието й, че Русия употребява глада като оръжие.
 Договорена е рамка за експорт на украинското зърно
Договорена е рамка за експорт на украинското зърно

Украйна се е съгласила корабите да бъдат проверявани за оръжие

" Вижте единствено изказването на немския външен министър (Аналена Бербок), което е безусловно скандално и недопустимо за политик, общественик и просто човек с малко или никакви знания за историята на личната си страна, Европа и света като като цяло. Тя съобщи, че Русия напълно съзнателно употребява глада за оръжие и държи целия свят за пленник. Бербок освен лъже, тя лъже безочливо и цинично ", посочи Захарова.

По нейни думи немският външен министър прави всичко, " с цел да не помни, че нейната страна исторически е употребила глада като оръжие и е вземала хората за заложници, унищожавайки цивилното население ".

От седмици екипът на Организация на обединените нации води обособени диалози с Русия и Украйна , с цел да може зърното и торовете на двете страни да бъдат пуснати на интернационалния пазар.
 Къде Русия изнася зърното, откраднато в Украйна?
Къде Русия изнася зърното, откраднато в Украйна?

В началото Русия най-вече краде, в този момент схваща, че в случай че не заплаща, даже и минимално, реколти могат да пострадат от бойкот

Отделни диалози с Русия имаха за цел да дадат гаранции от Европейски Съюз, че няма да бъдат налагани наказания върху износа на зърно от Русия и че ще бъде обезпечена застраховка.

Отварянето на морските направления е от решаващо значение, защото различните транспорти с железопътен превоз през Полша на експорт от 5 млн. тона украинско зърно на месец.

В момента Украйна разполага с 25 милиона тона царевица, слънчогледово олио, пшеница и други селскостопански артикули. През първите 22 дни на юни страната е изнесла 1,11 млн. тона зърно, което е с 44% по-малко, в сравнение с през същия интервал на 2021 година

и за кражба на зърно и това, че от началото на войната е изнесла минимум 400 000 тона зърно от окупирани украински територии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР