Русия не може да съществува и да се развива извън

...
Русия не може да съществува и да се развива извън
Коментари Харесай

Русия настоява за промяна в регламента на ПАСЕ

Русия не може да съществува и да се развива отвън Европа, въпросът за излизане на страната от състава на Съвета на Европа (СЕ) не стои на дневен ред. Това съобщи ръководителят на Съвета на Федерацията (горната камара на Народното събрание в Русия) - Валентина Матвиенко.

Говорейки за взаимоотношението сред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) и Русия, Матвиенко означи, че спешната обстановка в тази организация би трябвало да бъде преодоляна. «Вече освен ние го разбираме, това ясно и за управлението на Съвета на Европа. Най-голямата европейска страна бе лишена от право на глас под натиска на русофобското малцинство - което, обаче е и най-гръмогласно в ПАСЕ. Тази обстановка не може да продължава постоянно, належащо е да бъде открит излаз от нея», - сподели Матвиенко.

По думите и сега се работи за това да бъдат основани нужните условия, при които всички 47 страни - членки на Съвета на Европа ще имат освен отговорности, само че и равни права. «Продължаваме да настояваме за смяна в регламента на ПАСЕ, с която да се отстрани евентуалната опция за дискриминация на която и да е национална делегация, посредством лишаването и от правото на глас или присъединяване в управителните органи», - акцентира Матвиенко.

Тя означи, че процесът за излаз от рецесията за ПАСЕ към този момент е почнал «върви се в вярната насока». «Ще дочакаме оня миг, когато ще надделее здравият разсъдък, а тези русофоби, които сътвориха тази действителна рецесия, освен в ПАСЕ, само че и в Съвета на Европа», - акцентира ръководителя на Съвета на Федерацията на Русия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР