Русия не може да прекрати доставките на газ през Украйна,

...
Русия не може да прекрати доставките на газ през Украйна,
Коментари Харесай

Русия няма да спира газовите доставки през Украйна в името на Европа

Русия не може да приключи доставките на газ през Украйна, защото се грижи за ползите на европейските и украинските консуматори. Това съобщи министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев в телевизионно изявление, предава TACC.
" Това (прекратяването на доставките) е невероятно по друга причина. Все отново би трябвало да мислим за европейските консуматори и за украинските си сътрудници ", акцентира министър председателят.
На въпрос дали Руската федерация може да забрани на европейските сътрудници да връщат газ назад в Украйна, Медведев отговори, че " е много мъчно от позиция на софтуерния надзор ".
Руският министър председател обърна внимание и на обстоятелството, че държавното управление в Киев интензивно вкарва европейското законодателство в газовия бранш, което безусловно устройва Москва.
Какво сподели за преноса през Украйна съветският президент Владимир Путин, прочетете в този материал .
" Готови сме да работим съгласно европейското законодателство, само че би трябвало да реализираме единодушие по всички съществени точки. И тогава можем да обновим съдействието, в това число нашите доставки на газ на украинска територия. И това, апропо, в действителност ще бъде от изгода за украинските жители ", изрази убеденост Медведев.
Украйна може да получава съветски газ непосредствено на по-ниска цена, само че за това е належащо да се откри взаимоизгодно решение по въпроса за преноса, съобщи още съветският министър председател.
" Независимо дали те (украинските власти) желаят или не, явно е, че в този случай е належащо да се стигне до някакъв вид. Той би трябвало да бъде взаимно преференциален за двете страни ", акцентира министър председателят на Русия, представен от Агенция " Фокус ".
Как ще се отрази руско-украинският газов спор на България, прочетете в този материал .
Той означи, че Украйна получава съветски газ, " само че доста по-скъпо, в сравнение с би могла да получава (при директни доставки). Говорихме за това с украинските си сътрудници в разнообразни формати. Тази цена може да е по-ниска, само че за това би трябвало да се договорим ", разясни Медведев.
Министър-председателят е убеден, че Украйна би трябвало да извърши интернационалните си отговорности, без значение кой е на власт в Киев. Според Медведев това се отнася напълно за връщането на дълга към Русия от 3 милиарда $.
В отговор на въпрос дали би трябвало да се подписват дълготрайни съглашения с Украйна да вземем за пример във връзка с газовите доставки, в случай че властта в Киев постоянно се трансформира, Медведев отговори: " Въпросът не е кой е отпред на страната, а за спазването на интернационалните отговорности. Изхождаме от позицията, че тези отговорности би трябвало да бъдат спазени и от бъдещите водачи на страната ", акцентира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР