Русия не използва Кримския мост, за да доставя оръжие на

...
Русия не използва Кримския мост, за да доставя оръжие на
Коментари Харесай

Киев: Москва вече не използва Кримския мост, за да доставя оръжие

Русия не употребява Кримския мост, с цел да доставя оръжие на краткотрайно окупирания полуостров, Това съобщи шефът на Службата за сигурност на Украйна Васил Малюк в изявление за ICTV, представено от " Укринформ ".

" По едно време получихме задача от президента на Украйна да прекъснем пътищата за военно доставяне на съперника в тази посока . Всъщност бяха извършени две сполучливи интервенции. Сега не употребяват Кримския мост за доставки на оръжие. Преди нашите сполучливи офанзиви, през моста дневно минаваха от 42 до 46 влака с оръжие и муниции, през днешния ден са от 4 до 5 влака. Четири от тях транспортират пасажери и още един - потребителски артикули. Тоест, врагът не употребява моста през днешния ден въобще за доставка на оръжия и средства за заличаване ", сподели той.
 ISW: Украйна с сполучливи удари по Крим, а Кремъл нападна в региона на Бахмут
ISW: Украйна с сполучливи удари по Крим, а Кремъл нападна в региона на Бахмут

Засилване на националистическите прояви в Русия

Според шефа на СБУ обаче руснаците работят по ремонта на Кримския мост.

" В момента там са развалени подпорите и по този начин наречените гърбове, на които стоят. Когато се възстановят, може би отново ще стартират да си мъкнат боеприпасите по този мост. Тогава още един път ще им изпратим поздрави. Всичко би трябвало да бъде планувано тъкмо ", сподели Малюк.

Той добави, че организацията има капацитета да унищожи изцяло Кримския мост, свързващ окупирания полуостров с континентална Русия.
 Захарова: Ще отговорим на офанзивата на Киев против Кримския мост
Захарова: Ще отговорим на офанзивата на Киев против Кримския мост

Кримският мост съставлява гражданска инфраструктура и офанзивите против сходен жанр уреди са неприемливи

Освен това ръководителят на СБУ показа някои детайлности от първата бойна интервенция за офанзива на Кримския мост.

" Започнахме да работим по проекта на задачата още през март 2022 година И той беше сполучливо изпълнен на 8 октомври същата година, ден след рождения ден на Путлер ", сподели Малюк.

Според шефа на организацията това е била предизвикателна интервенция, тъй че екипът от нейните ръководители е извървял " доста трънливи пътеки ", с цел да я извърши до съвършенство.

Оперативните чиновници на СБУ са употребявали самоделни взривни устройства, скрити в ролки от пластмасово фолио , т.е. 21 тона в тротилов еквивалент.
 Русия провалила поредна офанзива против Кримския мост
Русия провалила поредна офанзива против Кримския мост

Киев изпратил безпилотен катер, само че той е бил унищожан

Припомняме, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР