Русия не иска директен конфликт със САЩ, въпреки че продължава

...
Русия не иска директен конфликт със САЩ, въпреки че продължава
Коментари Харесай

Русия не иска директен конфликт със САЩ, обяви американското разузнаване

Русия не желае пряк спор със Съединени американски щати, макар че продължава с напъните си за дестабилизация против Украйна, обявиха в отчет американските разследващи служби. Докладът се изготвя годишно и е отдаден на заканите против Съединени американски щати в света, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AFP.

" Москва ще продължи да употребява разнообразни тактики тази година, с цел да се опита да отслаби въздействието на Съединени американски щати, да развие нови партньорства или да посее още повече разделяне в западния лагер ", се споделя в документа, направен от Дирекцията за национално разузнаване. Тези констатации идват в миг, в който напрежението сред Русия и Украйна се ускорява. " В някогашния Съюз на съветските социалистически републики, Москва е позиционирана да ускори ролята си в Кавказ, да се намеси в Беларус, в случай че счита за належащо, и да продължава с напъните си за дестабилизация в Украйна, до момента в който договарянията боксуват и лимитираните конфликти не престават ", се споделя в документа.

Но все пак " ние чакаме, че Москва ще търси мотиви за прагматично съдействие с Вашингтон, при нейни условия, и считаме, че Русия не желае пряк спор с американските сили ", се споделя също в документа, наброяващ 27 страници.
В него също така се предизвестява, че афганистанското държавно управление ще има компликации да окаже опозиция на талибаните, в случай че интернационалната коалиция се отдръпна от Афганистан тази година. В отчета се споделя и, че стремежът на Китай за световно въздействие е водеща опасност за националната сигурност на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

В отчета като огромни закани за Съединени американски щати се показват и Иран и Северна Корея. Иран ще съставлява продължителна опасност за Съединени американски щати и съюзническите ползи в Близкия изток, работейки за подкопаване на американското въздействие, се споделя в него. Северна Корея ще съставлява все по-увеличаваща се опасност за Съединени американски щати, за Южна Корея и за Япония, в този момент когато модернизира стандартните си боеспособности. Интересът на Пхенян към насърчаване на оръжия за всеобщо заличаване ще остане мотив за огромно безпокойствие, се отбелязва също в документа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР