Русия не иска директен конфликт със САЩ, въпреки че продължава

...
Русия не иска директен конфликт със САЩ, въпреки че продължава
Коментари Харесай

Русия, Китай, Северна Корея и Иран са посочени като големи заплахи за сигурността на САЩ

Русия не желае пряк спор със Съединени американски щати, макар че продължава с напъните си за дестабилизация против Украйна, обявиха в отчет през днешния ден американските разследващи служби. Докладът се изготвя годишно и е отдаден на заканите против Съединени американски щати в света, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Москва ще продължи да употребява разнообразни тактики тази година, с цел да се опита да отслаби въздействието на Съединени американски щати, да развие нови партньорства или да посее още повече разделяне в западния лагер ", се споделя в документа, направен от Дирекцията за национално разузнаване. Тези констатации идват в миг, в който напрежението сред Русия и Украйна се ускорява.

" В някогашния Съюз на съветските социалистически републики, Москва е позиционирана да ускори ролята си в Кавказ, да се намеси в Беларус, в случай че счита за належащо, и да продължава с напъните си за дестабилизация в Украйна, до момента в който договарянията боксуват и лимитираните конфликти не престават ", се споделя в документа.

Но все пак " ние чакаме, че Москва ще търси мотиви за прагматично съдействие с Вашингтон, при нейни условия, и считаме, че Русия не желае пряк спор с американските сили ", се споделя също в документа, наброяващ 27 страници.

В него също така се предизвестява, че афганистанското държавно управление ще има компликации да окаже опозиция на талибаните, в случай че интернационалната коалиция се отдръпна от Афганистан тази година.

В отчета се споделя и, че стремежът на Китай за световно въздействие е водеща опасност за националната сигурност на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. Китайската комунистическа партия ще вложи всички старания разполагаем на държавното управление, с цел да разшири китайското въздействие, да подкопае това на Съединени американски щати, да задълбочи разцеплението сред Вашингтон и неговите съдружници и сътрудници, да насърчи приемането на нейната властническа система, се споделя още в документа.

В същото време китайските водачи търсят тактически благоприятни условия, с цел да понижат напрежението със Съединени американски щати, когато това е от изгода за техните ползи, се добавя.

В документа се споделя, че Китай има обилни качества за хакерски атаки, които, най-малкото, могат да провокират краткотрайно и локализирано нарушаване на сериозно значима инфраструктура в Съединени американски щати.

В отчета като огромни закани за Съединени американски щати се показват и Иран и Северна Корея.

Иран ще съставлява продължителна опасност за Съединени американски щати и съюзническите ползи в Близкия изток, работейки за подкопаване на американското въздействие, се споделя в него.

Северна Корея ще съставлява все по-увеличаваща се опасност за Съединени американски щати, за Южна Корея и за Япония, в този момент когато модернизира стандартните си боеспособности. Интересът на Пхенян към насърчаване на оръжия за всеобщо заличаване ще остане мотив за огромно безпокойствие, се отбелязва също в документа.

Докладът е предаден на Конгреса и ще бъде предмет на полемики в комисии в Сената и Камарата на представителите на следващия ден. В полемиките ще вземат участие директорката на националното разузнаване Аврил Хейнс и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Това ще бъде първо тяхно чуване в Конгреса, откогато те бяха одобрени на постовете си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР