„Русия не иска да се кара със САЩ. Москва и

...
„Русия не иска да се кара със САЩ. Москва и
Коментари Харесай

Лавров: Русия не иска да се кара със САЩ

„ Русия не желае да се кара със Съединени американски щати. Москва и в този момент е отворена за градивен диалог”, сподели министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров по време на среща със студенти и преподаватели от Московски държавен институт по интернационалните връзки.

Той добави, че Русия постоянно е била другарски настроена към американския народ и е открита и в този момент за градивен разговор там, където това дава отговор на съветските ползи.

„ Искрено желаем атмосферата в двустранната ни политика да се възстановява. Но както знаете, за това трябват двама. Досега, съгласно мен, американските ни сътрудници извършват самостоятелен танц”, добави Лавров.

Европа и Русия

Лавров също по този начин разяснява и дейностите на ЕК. Според него те попречват реализирането на взаимоизгодни планове сред Русия и Европейския Съюз. Той засяга „ Северен поток-2”. „ Много постоянно Европейската комисия счита, че тя е най-главната и заради това може да пренебрегва националните държавни управления. Така както в този момент става с плана „ Северен поток-2”: има публично умозаключение на юридическата работа на Европейска комисия за това, че планът не нарушава по никакъв метод настоящите в границите на Европейски Съюз правила и не изисква никакви спомагателни съглашения, а Европейска комисия споделя: „ Нашият юридически отдел сподели това, само че ние ще мислим по различен начин”, добави Лавров.

Тръбопроводът би трябвало да премине по дъното на Балтийско море от съветското до немското крайбрежие. По всяка от двете тръби би трябвало да минава 27.5 милиарда куб. м. газ на година. Новият газопровод ще удвои мощността на „ Северен поток”, като значително ще повтори маршрута му. Капиталовите разноски се правят оценка на 8 милиарда EUR, а общата стойност на плана – 9.9 милиарда EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР