Русия не е съгласна с въвеждането на таван на цената

...
Русия не е съгласна с въвеждането на таван на цената
Коментари Харесай

Москва подготвя отговор на тавана на цената на руския петрол. Според Украйна той е твърде висок

Русия не е съгласна с въвеждането на таван на цената на съветския нефт и приготвя отговор, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Изявлението е в отговор на контрактуваната от Европейски Съюз и Г-7 на съветския нефт.

Според Украйна обаче таванът е прекомерно висок и няма да понижи задоволително опциите на Русия да финансира войната против Киев.

Страните от Европейския съюз (ЕС) реализираха съглашение да наложат таван цената на съветския нефт. Това се случи след месеци договаряния. Държавите от Г-7 - Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати, както и Австралия, също одобриха таван за цената на съветския нефт от 60 $ за барел .

Целта на мярката е да се лимитират приходите на Русия, с които тя може да финансира войната против Украйна.

Според за използването на мярката, оповестени от Европейската комисия, фирмите за превоз по море, регистрирани в Европейски Съюз, ще могат да транспортират съветски недопечен нефт единствено в случай че той се продава под или на цената от 60 $ за барел. На всеки два месеца този ценови таван ще се преразглежда, като първо преразглеждане ще има в средата на януари. Целта е цената на превозения по море съветски недопечен нефт да се държи най-малко 5 % под пазарната цена.

Тъй като основните компании за превоз по море и застрахователните компании са основани в страните от Г-7, таванът върху цената ще направи доста мъчно за Москва да продава петрола си на по-висока цена.

“Г-7 и всички страни членки взеха решение, което ще удари приходите на Русия даже още по-силно и ще понижи нейната дарба да води война в Украйна ”, сподели в изказване в събота председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен .

“Това също по този начин ще ни помогне да стабилизираме световните енергийни цени ”, добави тя.

В събота представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия няма да одобри таван на цените на своя нефт и приготвя отговор.

“Ние няма да приемем това ограничаване ”, сподели Песков, цитиан от съветските държавни медии.

Посолството на Русия в Съединени американски щати подлага на критика в обява в Телеграм “опасния ” съгласно него ход на страните от Г-7 и съобщи, че Москва ще продължи да търси купувачи за своя нефт.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че таванът на цената на съветския нефт е прекомерно висок и по тази причина няма да повлияе задоволително върху опциите на Русия да финансира войната си против страната му.

“Не е съществено решение да се дефинира подобен таван върху съветските цени, който е изцяло комфортен за бюджета на терористичната страна ”, сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

Киев оферираше да се въведен таван върху двойно по-ниска цена на съветския недопечен нефт - 30 $ за барел .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР