Русия не е окупирала украински територии и е готова да

...
Русия не е окупирала украински територии и е готова да
Коментари Харесай

Русия не е окупирала украински територии, обърна се Москва към Киев

Русия не е окупирала украински територии и е подготвена да обясни това на всички жители на Украйна. Това съобщи прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, който беше помолен да разяснява думите на любимеца за президентския пост в Украйна Владимир Зеленски, осведоми ТАСС.

Готови сме да разбираем на всички жители на Украйна, че Русия не е окупирала никаква украинска територия, сподели Песков. По думите му за провъзгласилите се републики в Донбас отговорността е единствено на Украйна и вследствие на политики, водени от управлението на страната. Песков разясни, че Крим не е окупиран или анексиран нито де факто, нито де юре, защото присъединението му към Русия е в сходство със законодателството на Украйна и основите на интернационалното право.

По-рано Зеленски разгласи, че в случай че се срещне с съветския водач Владимир Путин, той има намерение да изиска от Русия да върне окупираните територии и да изплати отплата.

В неделя в Украйна се организираха президентски избори. Според 70% от преброените бюлетини Зеленски е първи с 30,45%. Втори е настоящият президент Петро Порошенко с 16,19%. Трети е Юлия Тимошенко с 13,15%. Балотажът ще се организира на 21 април. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР