Русия не е ненадежден партньор. Сега нещата малко се объркаха

...
Русия не е ненадежден партньор. Сега нещата малко се объркаха
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Русия не е ненадежден партньор

" Русия не е обезсърчителен сътрудник. Сега нещата малко се объркаха и политиката измести стопанската система. " Това съобщи пред Нова телевизия президентът на синдикалната организация КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Той уточни, че е обезпокоен от контракта с Газпром. По думите му говоренето по тематиката е толкоз разнопосочно, че не можеш да му хванеш края. " Не знам дали няма да се наложи да платим това, което не сме употребили. ", добави Манолов.

Президентът на КТ Подкрепа разяснява и за закупуване на полутечен газ. Манолов съобщи, че този пит търгове работят назад на естествената пазарна логичност . По думите му ще има стеснен кръг предлагащи, които търсят преференциални за тях условия. Ще се наложи да си купим газ на доста висока цена, добави той.

Манолов засегна и тематиката за размера на минималната работна заплата. Според него 770 лева са незадоволителни. Едно служебно държавно управление не може да направи доста във връзка с приходите. Най-добре е тези диалози да се водят към края на годината, добави ръководителят на КТ Подкрепа.

Той разяснява и обстановката с така наречен енергиен преход. Въглищната ни енергетиката се държи по този начин, като че ли е пред закриване. , да избием от главата си концепцията за закриване, уточни Манолов. Ако унищожаваме въглищната си енергетика, оставаме без 40% от това, което произвеждаме, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР