Русия назначи генерал-полковник Александър Лапин за началник-щаб на сухопътните войски

...
Русия назначи генерал-полковник Александър Лапин за началник-щаб на сухопътните войски
Коментари Харесай

Русия назначи нов началник-щаб на сухопътните войски

Русия назначи генерал-полковник Александър Лапин за началник-щаб на сухопътните войски макар отправяните против него тежки рецензии от страна на видни ястреби за представянето му в Украйна, съобщи Ройтерс.

Лапин, който преди този момент беше пълководец на съветския Централен боен окръг, беше подложен на тежки рецензии предишния октомври от страна на съдружници на президента Владимир Путин, откакто съветските сили бяха изтласкани от град Лиман в Украйна, който е основен логистичен център.

Неговото предопределение последва други широкообхватни промени в съветското военно управление в хода на продължаващата от 11 месеца война. Силите на Москва реализираха забележителен прогрес в Източна и Южна Украйна, само че понесоха поредност от тежки загуби.

След като Русия загуби Лиман през октомври, Лапин беше подложен на тежки рецензии в общественото пространство от страна на чеченския водач Рамзан Кадиров и създателя на частната военна формация " Вагнер " Евгений Пригожин. Кадиров сподели, че медалите на Лапин би трябвало да бъдат отнети и той би трябвало да бъде изпратен на фронта с оръжие в ръка, с цел да измие своя позор с кръв.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР