Русия настоява за спешно разглеждане в Съвета за сигурност на

...
Русия настоява за спешно разглеждане в Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Русия настоява за спешно разглеждане в Съвета за сигурност на ООН на ударите на САЩ срещу Ирак и Сирия

Русия упорства за незабавно разглеждане в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на обстановката в Близкия изток след офанзивите на Съединени американски щати против Ирак и Сирия. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Остро осъждаме новия фрапантен акт на американо-британска експанзия против суверенни страни “, се споделя в коментара. „ Настояваме за незабавно разглеждане на зараждащата обстановка посредством Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. “

Послушното присъединяване на английските кралски военновъздушни сили в американските офанзиви, съгласно Захарова, „ не би трябвало да основава илюзията за някаква „ интернационална коалиция “ за никого. “ „ Лондон към момента не дава отговор за усърдието си в поддръжката на чисто провокативните дейности на своите началници във Вашингтон “, предизвести тя.

Както означи дипломатът, „ явно е, че въздушните удари са особено предопределени за в допълнение разпалване на спора “. „ Чрез съвсем без пауза неотдавна атакуващи цели на хипотетично проирански групи в Ирак и Сирия, Съединените щати съзнателно се пробват да вкарат най-големите страни в района в спор “, добави тя.

Агресивната природа на Съединени американски щати

Дипломатът уточни още, че американските въздушни удари с потребление на стратегически бомбардировачи на територията на Ирак и Сирия, вследствие на които бяха унищожени и развалени десетки обекти и починаха цивилни, „ за следващ път демонстрираха на целия свят нападателния темперамент на политиката на Съединени американски щати в Близкия изток и цялостното неуважение на интернационалното право от страна на Вашингтон. ”.

Вашингтон, вярвайки в своята безотговорност, продължава да сее съсипия и безпорядък в Близкия изток, акцентира Захарова.

„ Най-голямата въздушна интервенция на Съединени американски щати в района от 2003 година насам, показана от (президента на САЩ) Джо Байдън като „ акт на възмездие “ за нахлуване от неидентифициран дрон против американска база в Йордания, няма опрощение “, продължи тя.

Опити за проявление на мускули

Опитите за проявление на мускули за да се повлияе на вътрешнополитическата обстановка в Америка, желанието по някакъв метод да се поправя несполучливият курс на актуалната американска администрация на интернационалната сцена в светлината на разрастващата се акция за президентските избори води до по-нататъшна ескалация на интернационално напрежение и в допълнение подкопава позицията на Съединените щати в арабския свят “.

Последните събития, както се показва в коментара, „ удостоверяват, че Съединените щати не търсят и в никакъв случай не са търсили решения на проблемите в района “ и „ Вашингтон постоянно е бил удовлетворен от положението на нещата, когато хроничните несъгласия в средата Изток единствено се утежнява. ”

„ Въпросът не е толкоз в обичайното равнодушие на американските „ стратези “ към стремежите и ползите на районните страни, а по-скоро в манията им да основават огнища на напрежение от Финландия до Суецкия канал, от Либия до Афганистан. Далеч от личните си граници, по-близо до своите „ врагове “, а в това време и до нашите правилни съдружници в НАТО и Европейски Съюз “, съобщи формалният представител на съветското външно министерство.

Източник: TАСС,   Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР