Русия нанесе удари по украинските пристанища във вторник, ден след

...
Русия нанесе удари по украинските пристанища във вторник, ден след
Коментари Харесай

Русия атакува зърнените терминали на Украйна

Русия нанесе удари по украинските пристанища във вторник, ден откакто приключи подкрепената от Организация на обединените нации договорка, позволяваща на Киев да изнася зърно, и Москва съобщи, че е постигнала триумфи на място в регион, където съгласно украински публични лица съветските сили са възобновили офанзивата си, съобщи Евроком и Българска телеграфна агенция.

Русия сподели, че е блъснала оборудване за предпазване на гориво в Одеса и фабрика за морски дронове там като част от „ огромни ответни удари “ в отговор на украинските офанзиви, които унищожиха нейния пътен мост към окупирания Кримски полуостров.

Малко откакто мостът беше взривен в понеделник, Москва се отдръпна от едногодишна договорка за експорт на зърно с посредничеството на Организация на обединените нации, която съгласно Организация на обединените нации може да докара до международен апетит.

Падащи парчета и взривни талази са развалили няколко къщи и неуточнена пристанищна инфраструктура в едно от главните пристанища на Украйна, Одеса, съгласно Южното оперативно военно командване на Украйна. Местните управляващи в Николаев, друго пристанище, оповестиха за сериозен пожар там.

Атаките на Русия против пристанищата са „ следващо доказателство, че една терористична страна желае да заплаши живота на 400 милиона души в разнообразни страни, които зависят от украинския експорт на храни “, сподели Андрий Йермак, началник на администрацията на украинския президент.

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили шест ракети " Калибър " и 31 от 36 дрона. Москва от своя страна съобщи, че е предотвратила удар на украински дрон против Крим без огромни вреди на земята и още веднъж отвори единствената лента за придвижване по Кримския мост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР