Русия нанесе среднощна атака с дронове срещу украинско пристанище Одеса.

...
Русия нанесе среднощна атака с дронове срещу украинско пристанище Одеса.
Коментари Харесай

Русия нанесе среднощна атака с дронове срещу Одеса

Русия нанесе среднощна офанзива с дронове против украинско пристанище Одеса. Това оповестяват локалните управляващи в региона, като показват, че има нанесени вреди.

" Врагът преди малко удари Одеса и Одеска област с ударни безпилотни летателни апарати. Има нанесени вреди ", се споделя в изказването на управляващите.

От своя страна, украинските военни са съумели да реагират на офанзивата, като са унищожили 14 от 17-те безпилотни самолети.

" Общо бяха регистрирани до 17 изстрелвания на офанзиви с дронове, евентуално от региона на източното крайбрежие на Азовско море ", се споделя в изказване на командването в техния канал в Telegram.

Украинското южно военно командване оповестява, че един от дроновете е блъснал цивилен обект в Одеска област, предизвиквайки пожар. Не се оповестява за жертви.

Москва отхвърля да е нанасяла удари по цивилен обекти, макар че от октомври насам е направила голям брой такива против украинската гражданска и енергийна инфраструктура.

Руските сили са направили и още едно среднощно нахлуване - в Сумска област. Украинската социална телевизия " Суспилне " оповестява за обстрел в общините Середня-Буда и Есманск, като " има ранени и вреди ". А от сутринта Москва обстрелва и Купянск в Харковска област.

В източната част на страната съветските военни не престават да правят многократни набези против Бахмут към момента преследвайки победа там. Украинската опозиция там обаче продължава да е твърда.

Последните развития от фронта в дребния град идват в миг, в който представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че битката за Бахмут не е завършила, макар изказванията на " Вагнер ", че съветските наемнически сили са завладяли центъра на града.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР