Русия нанесе ракетни удари по Киев и други украински градове

...
Русия нанесе ракетни удари по Киев и други украински градове
Коментари Харесай

Масирана ракетна атака в Киев, българската делегация е в бомбоубежище

Русия нанесе ракетни удари по Киев и други украински градове в пиковите утринни часове в сряда. Това оповестиха от Военновъздушните сили на Украйна. В столицата са се чули няколко гърмежа, след което системите за противовъздушна защита били задействани.

Нападението съответствува с визитата на български депутати в украинската столица. В елементи от града е спряно електричеството и водоподаването, удостовери екипът на NOVA, който се намира в Киев. Специалните ни пратеници ни Иван Кънчев и Николай Кънчев прекараха часове в бомбоубежище.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в Telegram, че системите за Противовъздушна отбрана също са се присъединили. Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област, сподели, че съветските ракети са блъснали инфраструктурни обекти в град Харков.

Впоследствие стана ясно, че в Киев са нанасяни удари с крилати ракети. Те са били изстрелвани от стратегически бомбардировачи, прецизираха локалните управляващи.

Кметът Кличко заяви, трима души са били ранени в региона на Днепър, двама са приети в болница в столицата, а други шестима са потърсили лекарска помощ.

По информация на NOVA е ударен и жилищен блок наоколо до българското посолство. В него сега има пожар и тече евакуация на жители.

" Чуха се сирени и по протокол всички слязохме в бомбоубежището. Това, което ни направи доста мощно усещане, бяха децата - 4-5 годишни. Те умерено и търпеливо чакаха със своите родители въздушната паника да премине. През последните 2 години това е тяхното всекидневие. Тяхното детство е белязано ", съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР