Русия нанесе днес въздушни удари в района на Одеса и

...
Русия нанесе днес въздушни удари в района на Одеса и
Коментари Харесай

Украйнa: Русия атакува черноморското ни крайбрежие! Москва цели срив на износа на зърно?

Русия нанесе през днешния ден въздушни удари в региона на Одеса и Николаев, като порази частни здания и пристанищна инфраструктура по черноморското крайбрежие, оповестиха украинските военни, съобщи АП.

Според известието във " Facebook " на оперативното командване " Юг " на Украйна офанзивите са били с ракети " въздух-земя ". В региона на Одеса са били изумени и обхванати от пожар огромен брой жилищни здания, се споделя в известието. В него се прибавя, че в региона на Николаев са нанесени вреди на пристанищна инфраструктура.

Часове след тези въздушни удари на юг ръководителят на окупационната власт в Херсонската област е споделил пред РИА " Новости ", че скоро Одеса и Николаев " ще бъдат освободени " от съветските сили.

Британското министерство на защитата установи, че Русия вижда " огромна опасност " в украинските противокорабни ракети, които лимитират дейностите на нейния Черноморски флот. Затова Москва си е сложила за приоритет да понижи или унищожи капацитета на Украйна за пердах с кораби.

На изток в Донецката област, където през последните седмици се водеха сражения, стрелбата продължава и през днешния ден по продължение на целия фронт, като съветските сили нападат огромните обитаеми места, измежду които Бахмут, Авдеевка и Торецк. Украинският губернатор на Донецката област Павло Кириленко упрекна съветските войски, че употребяват касетъчни муниции и повтори апела си към цивилните да се изтеглят.

Базираният във Вашингтон Институт за проучване на войната заяви, че Русия употребява бойци от частната войска " Вагнер " за завладяването на електроцентралата във Вугледар. Украинският Генщаб твърди, че руснаците са постигнали там лимитирани триумфи.

Днес продължава съветският обстрел и против гражданска инфраструктура в североизточния град Харков и покрайнините му. Според губернатора на Харковската област Олег Синегубов на разсъмване руснаците " съзнателно " са обстрелвали лечебни заведения, учебни заведения и кинотеатри, съобщи АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР