Русия нанесе днес ракетна атака по комплекс от постройки в

...
Русия нанесе днес ракетна атака по комплекс от постройки в
Коментари Харесай

Русия удари пак украински град навръх годишнината от смъртоносна атака

Русия нанесе през днешния ден ракетна офанзива по комплекс от постройки в украинския град Кременчук, който се намира в Централна Украйна, обявиха украински представители, представени от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10929
В информацията на Ройтерс се отбелязва, че офанзивата е осъществена година след смъртоносно нахлуване против търговски център в Кременчук.

Областният шеф на Полтавска област, част от която е Кременчук, Дмитро Лунин разясни, че при днешния удар е изумен комплекс от вили. Жертви няма, сподели още Лунин.

При миналогодишното нахлуване против Кременчук обаче украинските управляващи оповестиха за гибелта на 18 души в атакувания на 27 юни 2022 година търговски център " Амстор ".

Понастоящем няма съветски коментар по отношение на офанзивата.

В Кременчук има петролна рафинерия и затова градът постоянно става обект на обстрел от съветските сили, откогато те нахлуха в Украйна предходната година, отбелязва Ройтерс. Украински представители обявиха, че рафинерията към този момент не действа.

Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент Володимир Зеленски, разказа днешната офанзива против Кременчук като опит да се отвлече вниманието на съветската общност от събитията от уикенда, свързани с дейностите на частната военна формация " Вагнер ".

Андрий Ермак, шеф на канцеларията на Зеленски, също разкритикува нападението против Кременчук, като сподели, че то е дело на " откачени не-човеци и нарушители, на които сигурно ще бъде потърсена отговорност за всичко ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР